Tržič-Naklo

AKTUALNO VODSTVO
Predsednik: Luka Omejc
Podpredsednik:
Sekretarka: Maja Resnik
Zakladnica: Eva Vovk
Klubski mojstrica: Vita Pehrac


ČLANI

Maja Resman, Maša Remškar, Jan Šmid, Aleš Kern, Luka Rogelj, Eva Krampl, Jernej Pirnar, Vita Peharc, Eva Vovk, Luka Omejc, Špela Kalan in Aljaž Repnik.


PRETEKLI PREDSEDNIKI

2016/2017 Jerner Pirnar

fb-art

Začetki kluba segajo v konec leta 2015, ko se je zbrala skupina aktivnih deklet in fantov, starih od 18 do 30 let, z drznimi idejami, široko vizijo in neizčrpno energijo. Pod budnim očesom botrskega kluba Rotary Tržič Naklo smo v aprilu 2016, ko je pomladansko cvetje intenzivno barvalo našo okolico, zelo uspešno izpeljali tudi uradni ustanovitveni dogodek, t.i. Charter.

Eden izmed osrednjih ciljev delovanja  kluba Rotaract Tržič Naklo je organizacija dobrodelnih prireditev, ozaveščanje javnosti, zbiranje sponzorskih sredstev in nudenje pomoči socialno ogroženim, bolnim, ostarelim in drugim ranljivim članom družbe.

Kljub kratkemu delovanju pa nam je v dveh letih že uspelo izpeljati nekaj plodovitih dobrodelnih dogodkov in veselih druženj.

Med njimi smo še posebej ponosni na novembrske in decembrske plesne večere z naslovom Eno zapleš’mo, da se decembra ne osmeš’mo. Rotaractovce in Rotarijce iz širše okolice smo ob pomoči profesionalne plesne učiteljice naučili prvih plesnih korakov, tisti bolj “uplesani” pari pa so svoje znanje nadgradili do amatersko-profesionalnega nivoja. Z dogodkom smo naredili tudi dobrodelni korak, saj smo z denarjem, zbranim od plesnega tečaja, pokrili plesno članarino za obetavno mlado plesalko. In z vrhunskim znanjem plesnih korakov kakopak očarali vse na novoletnih zabavah…

In če smo se decembra melodično pozibavali v topli dvorani in z obiskovanjem domov starejših občanov popestrili in pobarvali dneve marsikateremu upokojencu, smo v marčevskem večeru ob polni luni organizirali dobrodelno sankanje z Ljubelja. V juniju smo soorganizirali Ples kresne noči in na dobrodelni stojnici ob občinskem prazniku napekli palačink do neba, s tem pa smo podprli obetavnega paraolimpijskega športnika. V oktobru 2017 smo z Rotaract klubom Kranj vrhunsko izpeljali gostovanje 20 Rotaractovcev s celega sveta. Odlično oktobersko udejstvovanje smo nadgradili še z soorganizacijo dobrodelnega koncerta z Alenko Godec in predajo 2 defibrilatorjev gasilskima društvoma iz bližnjih krajev.

Vsakega izziva se lotimo z otroško razigranostjo in izpeljemo z odraslo preudarnostjo, zato verjamemo, da bo vsak naslednji projekt še uspešnejši.