ROTARACT KLUB LJUBLJANA FENIKS

Rotaract klub Ljubljana Feniks, ustanovljen 7. junija 2013, je eden izmed številnih klubov mednarodne Rotary mreže, ki v duhu dobrodelnosti povezuje mlade med 18. in 30. letom starosti.

Smo skupina mladih, nadobudnih, ambicioznih, predvsem pa simpatičnih prijateljev, ki si s skupnimi močmi prizadeva prispevati nekaj malega širši skupnosti in s svojimi dobrimi deli ter projekti omogočiti pomoči potrebnim lepšo in boljšo prihodnost. Delujemo po motu slavnega indijskega politika Gandhija:

˝Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.˝

Verjamemo, da je v slogi moč in da lahko skupaj dosežemo marsikaj ter z zgolj malo truda marsikomu polepšamo dan, teden, leto, življenje. Včasih lahko že tako malo nekomu pomeni tako veliko. V zadnjih treh letih delovanja kluba smo s svojimi projekti zbrali že kar nekaj sredstev, ki smo jih kasneje namenili v dobrodelne namene in s tem naredili korak proti boljši prihodnosti – prihodnosti, v kateri bomo s skupnimi močmi v duhu prijateljstva premikali meje mogočega ter ponovno vzpostavili pozabljene vrednote. Kdo drug, če ne mi sami?

NAJBOLJ ODMEVEN DOGODEK

  1. DOBRODELNA GOKART DIRKA

Eden izmed številnih projektov našega kluba je 1. dobrodelna gokart dirka, ki je prvič zaživela julija lani na povsem novi gokart stezi na Brniku. Dogodek, na katerem ni manjkalo dobre družbe, sonca, zabave in adrenalina, je potekal od zgodnjih dopoldanskih do poznih popoldanskih ur. Hitri ovinki, veter v laseh, tekmovalni duh ter okusna hrana in pijača so poskrbeli za odlično energijo ter obilico smeha in užitka. Vsak obiskovalec je prejel vrečko presenečenja, tisti najhitrejši pa so prejeli tudi nagrade za prva tri mesta v dveh kategorijah (moški in ženske). Dan se je zaključil ob veselih melodijah skupine Priložnostni Trio in hladnem pivu, ki si ga tekmovalci med dirko niso uspeli privoščiti.

Vsa zbrana sredstva smo namenili Zavodu Navihani Polhki, ki je nato otrokom iz socialno šibkejših družin omogočil brezplačno poletno bivanje v Bohinju ter jim polepšal poletne počitnice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja