ROTARACT KLUB VELENJE

Rotaract klub Velenje je eden mlajših Rotaract klubov v Sloveniji. Zasluge za ustanovitev gredo Ajdi Trdin in Roku Stropniku, ki sta prevzela pobudo takratnega predsednika RC Velenje, Roberta Gotra, ter idejo organizacije Rotary ponesla med vrstnike. Medtem ko so se neuradni sestanki začeli že v koncu leta 2015, je bil RAC Velenje uradno ustanovljen v poletju 2016, pod budnim očesom botrskega kluba RC Velenje.

DOGODKI

Z ustanovitvijo je bil povezan tudi prvi večji projekt kluba – najgloblji »charter« na svetu. Uradni del ustanovitvene slovesnosti je tako potekal približno 400 metrov pod površjem, v predorih Muzeja Premogovništva Velenje. Kot je v navadi, so bili vsi prostovoljni prispevki gostov ustanovne slovesnosti namenjeni v dobrodelne namene, tokrat socialno ogroženim otrokom na območju Šaleške doline, v pomoč pri organizaciji ter financiranju vsakoletnega poletnega tabora, ki ga vodi RC Velenje.

Po uspešnem charterju smo si privoščili malce počitka, a nismo počivali predolgo. V septembru 2016 smo bili aktivni kot dodatno osebje na drugem štiriindvajset-urnem Pikinem teku ob Velenjskem jezeru, kjer smo sprejemali prijave, bodrili tekače ter udeleženim postregli tudi z osvežilnimi vitaminskimi napitki, ki smo jih pripravili sami. Preostanek jeseni je minil mirno, z obiski konferenc, ustanovnih slovesnosti ostalih klubov ter urejanjem zadnjih birokratskih malenkosti po ustanovitvi.

Pred decembrom 2016 smo ponovno krepko prijeli za delo, ter pričeli z organizacijo več projektov. Tako smo dvema otrokoma polepšali praznike preko akcije “Božiček za en dan”, na mestnem trgu postavili stojnico z domačimi piškoti, kuhanim vinom ter čajem ter v sklopu projekta “Centi sreče” z lokalnimi podjetniki zbirali sredstva za tiste, ki jim skrbi ne pustijo užiti prazničnega duha. S pridnim delom ter pomočjo skupnosti smo tako zbrali zajetno vsoto denarja, ki jo bomo preko Medobčinske zveze prijateljev mladine posredovali ljudem, ki to najbolj potrebujejo.

Leto 2017 se je šele začelo, pa se že kaže, da bo prijetno in polno zanimivih dogodivščin. V februarju smo imeli »twinning« z RAC Slovenj Gradec, kjer smo se od mojstra Andraža Lečnika učili priprave najboljših burgerjev.

8. marca 2017 ob 19:19 uri organiziramo v študijski čitalnici Knjižnice Velenje brezplačno javno predavanje “JAZ + TI = MIDVA?” ob gregorjevem, ki ga bo vodila izjemna dr. Manca Rampre, direktorica Inštituta za psihosintezo Maribor. Temu predavanju bodo tekom leta sledila še tri, vsakič z novo temo ter novim predavateljem, več o tem pa bomo razkrili spotoma.

V pomladi 2017 načrtujemo pridružitev nacionalnemu projektu »Velikonočna sreča«, kjer bomo s pomočjo osnovnih in srednjih šol pred veliko nočjo pobarvali ogromno število kokošjih jajc, te pa bomo nato v zameno za prostovoljne prispevke podarili vsem, ki jim polni urniki ne omogočajo, da bi si jih pobarvali sami.

Tako, to je kratek povzetek naše aktivnosti v preteklem ter v začetku trenutnega leta. Moramo pa omeniti, da se potihoma v RAC Velenje šušlja še o enem, malo večjem projektu. Ta naj še za nekaj časa ostane skrivnost. Da ga ne bi zamudili, vam svetujem, da pozorno spremljajte naše delo – pri nas se vedno nekaj dogaja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja