Rotaract kluba Maribor

Smo skupina mladih in zastopamo vrednote prijateljstva, poštenosti, zaupanja in enakopravnosti. Zavedamo se, da je družba pretresena s hudo ekonomsko in vrednotno  krizo in od leta 2000 poskušamo z malimi, vendar stabilnimi koraki uresničiti naše vizije o prihodnosti. Za sočloveka, ki trpi, smo sposobni narediti vse –  od čistilne akcije bivalnega prostora do organizacije elegantnih dogodkov. Motivacijo, moč in čas pridobivamo drug od drugega.

Naš najpomembnejši projekt, ki je postal že tradicionalen in smo ga lani novembra organizirali že deveto leto, je Dobrodelna kulinarična večerja.  V soboto, 21. novembra 2016, je vinoteka restavracije Rožmarin delovala premajhna za več kot 120 gostov, ki so se odzvali na vabilo in z nakupom vstopnice prispevali Sončku – Mariborskemu društvu za cerebralno paralizo. Njegovi cilji so pomagati otrokom, mladostnikom in odraslim s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi pri njihovem vključevanju v socialno okolje. Z zbranimi sredstvi smo društvu omogočili nakup didaktičnih pripomočkov za otroke v procesu rehabilitacije ter vozilo za prevoz najtežje oviranih otrok in odraslih na vozičkih.

Trudimo se biti tisti ljudje, ki smo jih včasih sami potrebovali v preteklosti in se najraje ukvarjamo s problemi mladostnikov. Po dveh uspešno izpeljanih edicijah Festivala Palačink pripravljamo že 3. tradicionalnega. Prvo soboto v juniju, natančneje 3. junija 2017 boste na Trgu svobode lahko zaznali naše prijateljstvo in okusili dobrodelnost. Člani se bomo znova preiskusili v kulinaričnih sposobnostih in za vas pekli okusne palačinke z raznovrstnimi nadevi. Vaše prostovoljne prispevke bomo namenili Fundaciji Leona Štuklja, ki že vrsto let štipendira nadarjene dijake in študente.

Kot je razvidno mladi mariborski Rotaractovci radi združujemo prijateljstvo, dobrodelnost in kulinariko. Če ne utegnete priti junija na Festival palačink, se nam pridružite oktobra na pre-REM-u, kjer bomo poskrbeli za hedonistični presežek in aktivacijo vseh čutil naših internacionalnih gostov. Prve sLOVEnske izkušnje ne bodo nikoli pozabili.

Z okusnimi pozdravi,

Sara Nikolić v imenu Rotaract kluba Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja