ROTARACT KLUB SEVNICA

1. aprila bomo sevniški Rotaractovci upihnili prvo svečko. Še vedno smo hvaležni vsem prijateljem in podpornikom, ki ste nas spremljali na našem grajskem charterju in poskrbeli za to, da ga bomo vedno imeli v lepem spominu. Z denarjem, ki smo ga zbrali na srečelovu, smo podelili donacijo v višini 200 evrov Anji Zamida, ki je zbirala denar za operacijo v tujini.

DOGODKI

V lanskem letu smo se pridružili akciji “Halo, si za to?” in oddali veliko število rabljenih telefonov na zbirnem mestu v OŠ Sevnica.

V maju smo na stojnici na študentskem Vejžde žuru zbrali 100 evrov, ki smo jih predali članom dobrodelne medicinske odprave na Madagaskar. V lanskem letu smo v mesecu maju sodelovali tudi z Rotaract klubom Celje pri projektu “Rotaractov dan sonca”, kjer smo v sodelovanju z OŠ Sevnica in Lava pripravili natečaj za ročno izdelane sončne ure, podelili pa smo tudi super nagrade, prva nagrada je bila dvotedenski kamp astronomije v vrednosti 210 evrov.

Poleti smo malo počivali, vmes smo družili se družili z udeleženci Rotary kampa “Sunny Side”, septembra pa smo se odločili, da je čas, da se malo pozabavamo in se Sevnici predstavimo še v malo drugačni luči. Organizirali smo dve brezplačni zabavi. Prva je bila 5. novembra, šlo je za “Večer kraft piv”, kjer smo v nabito polni Grajski kavarni imeli enkratno priložnost preizkusiti “Sevničana,” uradno pivo Rotaract kluba Sevnica, s katerim nas je presenetil prijatelj Matevž Berkopec iz Rotaract kluba Novo mesto. Naslednja zabava je sledila 19. novembra, nadeli smo ji ime “Champagne party”, predpisali smo tudi “dresscode” in se tako v stilu dvajsetih in Velikega Gatsby-ja borili proti prohobiciji.

Dobrodelni december smo začeli s soorganizacijo dobrodelnega “Teka Radosti” in veselja, kjer smo skupaj s Turističnim društvom Loka zbrali 300 evrov za pomoč pri zdravljenju šestnajstletnega fanta s poškodbo hrbtenice. Organizirali smo tudi dobrodelno predstavo “Dosmrtno življenje”, ki je v celoti prišla izpod rok brežiških gimnazijcev. Prostovoljne prispevke, ki smo jih zbrali z vstopninami, smo donirali mamici samohranilki, ki se je s svojo mladoletno hčerko zatekla v Sevnico, ker je bežala pred družinskim nasiljem. Donacija je znašala 500 evrov. Zanju smo zbirali tudi hrano in obleke. Pri tem so nam seveda pomagali tudi naši botri iz Rotary kluba Sevnica, katerim se za podporo iskreno zahvaljujemo. Leto smo zaključili z dobrodelno božično stojnico na trgu v Sevnici.  

V letu 2017 smo zaenkrat ponovno organizirali “twinning” projekt s celjskim klubom, tokrat ob gregorjevem. Kupili smo 50 lesenih ptičjih hišk, ki smo jih pobarvali na dveh delavnicah v domu upokojencev Sevnica in Celje. Hiške smo nato v zameno za dobrodelne prispevke, poleg drugih dobrot, delili na Gregorjevi Rotaract tržnici v Celju. Zbrane prispevke bomo namenili nakupu pripomočkov v obeh domovih.

Kaj pa v Sevnici planiramo v nadaljnje? Zagotovo je naš največji trenutni projekt organiziranje XII. predsedniške Rotaract konference, ki bo potekala 22. aprila na Gradu Sevnica. Vse naše moči trenutno usmerjamo vanjo, predvsem v večerni del konference, v “after party”, ki bo tokrat izredno tematsko obarvan. Za več informacij pa le spremljajte našo Facebook stran! J

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja