ROTARACT KLUB LJUBLJANA

Rotaract klub Ljubljana je bil ustanovljen leta 1994 in je najstarejši v Sloveniji, v sedanji obliki pa deluje od leta 2000. Naš botrski klub je Rotary klub Ljubljana, s katerim smo v zadnjem letu zelo okrepili sodelovanje in nas močno podpira. Klubska dejavnost obsega številne projekte, ki so prepoznavni v slovenskem in mednarodnem okolju.

V prvi polovici tekočega rotarijskega leta smo bili usmerjeni predvsem v interno delovanje in iskanje novih kandidatov za člane. Teh je šest, aktivnih članov pa 17. Redna srečanja imamo vsako drugo sredo ob 19:30 na novi lokaciji v Grand hotelu Union. Za vsako tovrstno priložnost naši člani ali zunanji predavatelji pripravijo predavanje, ki sestanke še dodatno popestri. Z letošnjim letom smo uvedli tudi manjše klubske funkcije, ki pripomorejo k večji vključenosti in aktivnosti članov.

DOGODKI

Rotarijsko leto smo novembra začeli s »teambuilding« vikendom v Piranu. V decembru smo se pridružili skupni iniciativi klubov Lions in Rotary ter bili prisotni na novoletni stojnici s kuhanim vinom v centru Ljubljane. Donacijo smo namenili Zavodu Pod strehco in medicinski odpravi v Kenijo.

Za veliko noč tradicionalno organiziramo Velikonočno srečo, ki jo letos uspešno širimo tudi med druge slovenske klube. Skupaj z otroki iz Črnuške gmajne pobarvamo velikonočne pirhe, ki jih nato v zameno za prostovoljne prispevke delimo v centru Ljubljane, celoten izkupiček pa je namenjen omenjeni stanovanjski skupnosti. To je projekt, na katerega smo resnično ponosni, saj odlična sovpada z imenom in bistvom naše organizacije – Rotary in Action. 

V marcu nameravamo obuditi vezi z nekdanjimi člani našega kluba, zato organiziramo Alumni reunion. Poleg druženja je namen dogodka dopolniti bazo članov in vzpostaviti arhiv fotografij in drugih dokumentov. 

V prihodnjih mesecih poleg naštetih projektov načrtujemo še soudeležbo pri organizaciji Slovenia Tripa, na katerem tradicionalno zaključimo rotarijsko leto in medse sprejmemo nove člane.

Rotaract klub Ljubljana je v preteklih letih postal zelo dejaven tudi na mednarodnem področju, kar se odraža tudi na naših rednih srečanjih – če nas obiščejo gostje iz tujine, jih gostimo v angleščini.

Skupaj s klubi iz Celovca, Wolfsberga in Lignana se srečujemo na rednih polletnih twinning druženjih. V januarju smo tako obiskali RAC Wolfsberg, kjer so nas zelo lepo sprejeli in kjer smo tudi s člani RAC Klagenfurt preživeli čudovit vikend. Naslednje srečanje bo v Celovcu v pomladanskih mesecih.

V sodelovanju z Rotaract klubom Celje že 4. leto zapored organiziramo REST – Rotaract European Sailing Trip (www.rest-trip.eu). Rodil se je iz klubskega jadranja in prerasel v enega najbolj kultnih in prepoznavnih rotaract dogodkov v evropskem in svetovnem merilu. Vsako leto pritegne udeležence s skoraj vseh kontinentov. Flota desetih jadrnic, ki bo letos od 9. do 16. septembra plula v Splitskem arhipelagu, bo spet združila skoraj 100 rotaractovcev s celega sveta. Z lanskim izkupičkom dobrodelne akcije, ki je del projekta, smo šestim otrokom iz sirotišnice Maestral Split omogočili en teden jadranja v Floti mira mirno more.

V sodelovanju z Rotaract klubom Ljubljana Feniks in Rotaract klubom Celje smo septembra lani uspešno kandidirali za organizacijo Rotaract European Meetinga (REM), rednega polletnega srečanje evropskih rotaractovcev. REM Ljubljana 2017 (http://rem2017ljubljana.org) bo med 5. in 8. oktobrom v Ljubljani in bo gostil več kot 350 gostov iz vse Evrope.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja