ROTARACT KLUB CELJE

Rotaract klub Celje je bil ustanovljen leta 2003 in je del distrikta 1912. Ima 17 članov, 2 zamrznjena in 5 kandidatov.  Smo precej dejavni, skoraj vsak mesec imamo kakšen projekt. Med bolj znanimi so; Večer v mestu, Kostanjev piknik, Božična košarica, Cocktail party in tako naprej. V letošnjem letu pa se skupaj z Rotaract klubom Ljubljana in Rotaract klubom Ljubljana Feniks pripravljamo na dva mednarodna dogodka, ki sta REM in REST.

NAJBOLJ ODMEVEN DOGODEK

MIKLAVŽEV VIKEND Z VAROVANCI MLADINSKEGA DOMA MALČI BELIČEVE

Celjski Rotaractovci že vrsto let zapored prvi vikend v decembru preživimo z otroci iz Mladinskega doma Malči Beličeve iz Ljubljane. Tudi v letu 2016 je bilo tako – otrokom, ki so prikrajšani praznične topline doma, smo ponovno pripravili prav poseben vikend, ki smo ga poimenovali kar po dobrem možu Miklavžu.

Miklavžev vikend pod našim okriljem v knežjem mestu poteka že tradicionalno. Lani nas je od 2. do 4. decembra 2016 obiskalo 11 otrok, ki so bili zaradi različnih težkih razmer umaknjeni iz svojih primarnih družin. Pripravili smo jim prav poseben ustvarjalni program, s katerim smo jim popestrili decembrsko praznično vzdušje. 

Sobotno dopoldne je zaznamoval obisk otroškega muzeja Hermanov brlog. Nato smo se odpravili na Osnovno šolo Lava, kjer so se otroci zabavali z raznoraznimi športnimi aktivnostmi. Popoldne je potekalo v znamenju drsanja na celjskem drsališču, da pa je bil dan popoln, je otroke presenetil tudi dobri mož Miklavž, ki je vsakega izmed njih obdaril in jim narisal nasmeh na obraz. V nedeljo so otroci vikend zaključili s prav posebno dogodivščino, ki se je bodo še zagotovo dolgo spominjali, saj so pobliže spoznali konje. 

Mladi rotarijci smo tako s svojo aktivnostjo ponovno pričarali tisto, kar v prazničnem času vsi najbolj potrebujemo – kanček sreče in topline.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja