ROTARACT KLUB VELENJE

Rotaract klub Velenje je eden mlajših Rotaract klubov v Sloveniji. Ustanovljen je bil leta 2016 s pomočjo in podporo botrskega kluba Rotary Velenje. Trenutno Rotaract Velenje sestavlja 10 aktivnih članov. Vrednote, ki so nam vsem pomembne in nas povezujejo so prijateljstvo, nesebična pomoč drugim, sodelovanje, druženje in poštenost.

V teh parih letih delovanja smo naredili že kar nekaj dogodkov in dobrih del za našo Šaleško dolino in okolico v kateri delujemo. Radi pa se udeležimo tudi vseslovenskih projektov z ostalimi Rotaract klubi. Tako smo se lani udeležili krvodajalske akcije, letos pa bomo sodelovali pri čebeljih oazah ter SLOtripu v sklopu katerega bomo lahko 6 udeležencem iz tujih držav pokazali kaj Slovenija in naš domači kraj, Velenje pravzaprav ponuja.

SUPER V POLETJE IN NAMESTITEV AED NA GRAŠKI GORI

Dogodek, ki smo ga v letu 2018 organizirali prvič in se odločili, da bo sedaj to naš stalni vsakoletni projekt je SUPer v poletje, ki je potekal ob jezeru Velenje v osrednjem prostoru ZOO station. Vsi udeleženci so lahko za prostovoljni prispevek dobili supanje, SUPer burger v sodelovanju z Burger Kapijo, pijačo in sladoled. Namen tega je pravzaprav zaključno druženje ob koncu rotarijskega leta, kjer se zberemo tako Rotaract klubi kot naši botrski klub Rotary ter podmladek Interact. Ker se čez leto ne ujamemo velikokrat, da bi se skupaj podružili, se nam zdi to idealna iztočnica za povezovanje, spoznavanje in širjenje dobrodelnosti.

Lani se je iz tega dogodka razvil prav poseben projekt, ki smo ga odvodili skupaj z Rotaract klubom Slovenj Gradec. Vsa zbrana sredstva od dogodka SUPer v poletje smo namreč namenili za nakup avtomatskega električnega defibrilatorja (AED) za naselje Graška Gora, razliko pa smo dopolnili z lastnimi sredstvi in drugimi donaciji s strani Rotary Velenje, Rotary Slovenj Gradec ter mestnih občin Velenje, Slovenj Gradec in Mislinja. Predali in namestili smo ga na Izletniški kmetiji Plazl na Graški Gori. Na dogodku, ki smo ga pripravili skupaj s Kulturnim društvom Graška Gora je Koronarni klub iz Mežiške doline pripravil predavanje o  temeljnih postopkih oživljanja in praktično usposabljanje uporabe AED. Kljub temu, da si vsi želimo, da se naprava ne bi nikoli potrebovala, je pomembno, da jo v primeru morebitnega zastoja srca imamo na dosegu, predvsem pa, da si jo upamo in jo znamo uporabiti.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja