AKSON

V Rotaract klubu Slovenj Gradec smo v soboto, 19. maja 2018, organizirali projekt »Z RACmanom na izlet«, ko smo na izlet v Ljubljano odpeljali 53 otrok in njihovih staršev. Naša ideja in želja je bila, da čim več otrok iz družin v stiski odpeljemo na izlet, ki jim bo za vedno ostal v lepem spominu.

Program smo začeli z obiskom Hiše eksperimentov, kjer smo med drugim ležali na postelji iz žebljev. Nato smo se poti do ljubljanskega živalskega vrta ustavili v McDonald’s-u, kjer smo si vsi privoščili Happy Meal. V živalskem vrtu je sledil dvourni vodeni ogled in pobližje spoznavanje živali. Pobožali smo močerada, grlico, madagaskarskega ježa, kraljevega pitona in kanadskega goža. Nekaj »ta pogumnih« pa je premagalo strah in so si dali kačo tudi okoli vratu.

Končno je sledil težko pričakovani WOOP – največji trampolinski park v Sloveniji, kjer so nas pričakali člani znane akrobatske skupine Dunking Devils. Po skupnem ogrevanju smo naslednjih šestdeset minut navdušeno skakali na neštetih trampolinih, izvajali salte, skakali v jamo polno pen, preizkušali občutke prostega pada in še in še. Pred koncem so Dunking Devilsi v profesionalnem delu trampolinskega parka samo za nas pripravili še kratek šov, ki so ga zaključili na prav poseben način. Vsi smo se postavili med koš in trampolin, nakar je eden izmed Dunking Devilsov s pomočjo trampolina visoko skočil v zrak, poletel preko celotne skupine in žogo zabil v koš.

Navdušenje in veselje otrok, iskrene zahvale staršev ter mnogo lepih trenutkov, ki smo jih tekom dneva skupaj doživeli so dokaz, da nam je projekt uspel in da smo vsem otrokom zares polepšali dan.

Matej VOŠNER (predsednik RAC SG)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja