Dobrodelna košarica RAC SG

V čarobnem predbožičnem času lanskega leta je Rotaract klub Slovenj Gradec v sodelovanju z Društvom za trajnostni razvoj Muta organiziral že tretjo Dobrodelno košarico v supermarketu TUŠ na Muti. Namen te akcije je bil z nakupom osnovnih prehrambenih in higienskih izdelkov polepšati prazike socialno ogroženim družinam in posameznikom iz našega lokalnega okolja.

Odziv ljudi, ki so želeli pomagati tistim v stiski, je bil ganljiv. Tako smo s pomočjo dobrih ljudi zbrali več kot sedem polnih vozičkov izdelkov v vrednosti približno 1.400€, skupna teža vseh zbranih izdelkov pa je znašala okrog 440 kilogramov. S tem nam je uspelo obdariti okoli 25 družin in posameznikov iz Mute ter Vuzenice, pri čemer nam je pomagal tudi območni Karitas.

Iskreno veselje in hvaležnost na obrazih ljudi, ki smo jih obdarili, pa nas je privedlo do ideje, da za otroke teh družin organiziramo projekt »Z RACmanom na izlet«. Tako bomo 19. maja na izlet v Ljubljano odpeljali en avtobus otrok in njihovih spremljevalcev iz Dravske, Mislinjske in Mežiške doline. V Ljubljani bomo obiskali hišo eksperimentov, si ogledali živalski vrt in na koncu odvečno energijo porabili v največjem trampolinskem parku v Sloveniji – WOOP Ljubljana.

Zapisala: Neža Pušnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja