Rotaract klub Ptuj

13. 6. 2014 je naš klub uradno vstopil v rotarijsko družino. Za nami je že kar nekaj uspešno izpeljanih projektov, a se kljub temu ob vsakem znova naučimo nekaj novega o sebi in drugih. Naš klub trenutno šteje 15 članov in 3 kandidate. Smo povezana ekipa zagnanih, ambicioznih posameznikov, ki se skupaj trudimo delati spremembe.

V rotarijskem letu 2017/2018 smo izvedli veliko projektov in dogodkov: Dan odprtih vrat, tradicionalno martinovanje  botrskega kluba Rotary Ptuj, Božično-novoletna stojnica s Klubom Ptujskih študentov in Leo klubom Ptuj, Bowling v maskah, Velikonočna sreča in nenazadnje še družbeno-kulturni večer, kjer smo si ogledali dokumentarni film z naslovom Bomži-cestni otroci v Makejevki.

Zraven vseh projektov ki so večinoma razlog našega sestajanja, se trudimo ohranjati in utrjevati naše vezi tudi ob neuradnih druženjih. Smo ekipa prijateljev in si stojimo ob strani tudi izven naših »uradnih« dolžnosti. Z veseljem in iskricami v očeh, skupaj izbiramo ideje in predloge za naše prihodnje projekte, katerih se vedno veselimo.

Predvajanje dokumentarnega filma Bomži-cestni otroki v Makejevki

V sodelovanju z Mestnim kinom Ptuj smo RAC Ptuj organizirali dobrodelni družbeno-kulturni večer, kjer smo si ogledali dokumentarni film z naslovom Bomži – cestni otroci v Makejevki, ki temelji na več kot dvanajst letnem terenskem delu raziskovanja cestnih otrok v  Ukrajini. Za popolno izkušnjo ogledanega filma se nam je v goste pridružil avtor dokumentarnega filma dr. Andrej Naterer, ki je s svojo longitudinalno študijo začrtal prenekatere smernice za raziskovanje cestnih otrok v svetovnem merilu.

Dokumentarni film prikaže kruto življenje otrok, ki živijo na cesti in se preživljajo iz dneva v dan. Brez nadzora, prepuščeni samim sebi razvijejo sistem, ki jim je sicer omogočal preživetje vendar ne življenja. Preživeti čas na cesti in uživanje prepovedanih substanc sta terjala vse preveč življenj otrok, ki so se znašli na precepu nedelujočega družbeno-političnega sistema države.

Vsebinsko družbeno-kritičen dogodek pa je imel tudi dobrodelno noto, saj smo celoten izkupiček od pobranih prostovoljnih prispevkov, ki so jih obiskovalci zamenjali za vstopnice dogodka namenili trinajstletnemu Ptujčanu, ki boleha za cistično fibrozo, da bi mu pomagali pri vsakodnevnem boju z boleznijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja