ROTARACT KLUB MARTJANCI

Rotaract klub Martjanci je bil ustanovljen leta 2015 na pobudo botrskega, Rotary kluba Martjanci, ki nas in naše ideje močno podpirajo, in s katerim smo od tedaj priredili veliko dogodkov. V letošnjem letu nas je aktivnih 13 članov, imamo pa tudi nekaj kandidatov za člane. Redna srečanja imamo vsako drugo soboto v Pizzeriji Perunika v Moravskih Toplicah. V toplejših mesecih skušamo tudi vzpostaviti in vzdrževati kroženje, kar pomeni da se lokacija srečanj menjuje v smislu, da vsak član kdaj pa kdaj povabi na sestanek k sebi.

Tekoče rotarijsko leto smo začeli z kar velikim dogodkom. Organizirali smo Rotaract distriktno predsedniško konferenco, ki se je odvijala 20. in 21. oktobra 2018 v Panonski vasi v Tešanovcih.

Konference ne bi mogli organizirati tako dobro brez pomoči DRR Petre Žohar, ki nas je le nekaj tednov pred konferenco obiskala v Prekmurju. Tako smo se še s Petro pogovorili o stanju v našem klubu in dorekli še nekaj podrobnosti glede konference.

Konference se je udeležilo približno 90 članov iz vseh slovenskih rotaract klubov in predstavnica rotaracta iz Makedonije. Osrednja tema konference je bila prekmurska kulinarika, ki so jo po svojih najboljših močeh predstavili predavatelji. Na konferenci smo slišali tudi nekaj o čebelarstvu, kar nam je dalo nekaj dodatnih informacij in mogoče tudi idej za realizacijo vseslovenskega projekta Čebelje oaze. Sobotni večer smo preživeli v družbi prijateljev rotaractovcev, si ob zvokih cimbal razvajali brbončice in si ogledali nekaj plesov, ki nam jih je predstavila folkorna skupina.

V prihodnjih mesecih načrtujemo izvedbo gledališke predstave za lokalno skupnost, kjer bomo zbirali prostovoljne prispevke, s katerimi bomo pomagali družini iz Prekmurja. Z zbranimi sredstvi bomo priskrbeli material in s pomočjo drugih rotaract klubov pomagali pri obnovitvenih delih na hiši družine.

Prav tako načrtujemo izvedbo projekta, ki smo ga sami poimenovali »Tour de Prekmurje«, kjer bomo prijatelje Rotaractovce popeljali na izlet po Prekmurje, kjer si bomo ogledali pokrajino in okusili specialitete po posameznih delih Prekmurja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja