Rotaract klub Maribor

Člani Rotaract kluba Maribor smo skupina mladih med 18. in 30. letom starosti, ki sledimo rotarijski ideji o boljšem svetu in boljših ljudeh, se udejstvujemo na dobrodelnem področju in smo naravnani k humanitarni miselnosti. V današnjem svetu, kjer smo vsi vse bolj odvisni drug od drugega, posamezniki sami pogosto ne morejo rešiti svojih težav, zato je naše poslanstvo in hkrati odgovornost pomagati ogroženim, šibkim in pomoči potrebnim. Kot je nekoč dejal Jean de La Bruyère: ”Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega”.

Naš osrednji projekt in že tradicionalni dogodek, Dobrodelna kulinarična večerja, se je letos odvil že zavidljivo 11. leto, in sicer 24. novembra 2018, v vinoteki restavracije Rožmarin. Člani Rotaract kluba Maribor smo tudi v letošnjem letu poskrbeli, da so gostje v naši družbi preživeli prijeten večer, ki je bil dobrodelno in kulinarično obarvan, poudarek dogodka pa je bil na pokušnji ginov. Dobrodelna sredstva smo zbirali preko donacij podjetij, s prodanimi kartami, srečo pa so gostje lahko preizkusili s sodelovanjem v srečelovu z bogatimi nagradami. Zbrana sredstva smo letos namenili Društvo »Namesto pike vejica«. Društvo namesto pike vejica, katero redno pomaga 36 otrokom in mladostnikom z najrazličnejšimi težavami v razvoju, kot so cerebralna paraliza, Downov sindrom, epilepsija, motnje v duševnem razvoju in podobno. Vsi v društvu delajo izključno v dobro njihovih otrok in prostovoljno. Posebno bi se pa radi zahvalili za obisk vsem prijateljem iz Rotaract klubov iz cele Slovenije, ki ste nas podrli in se udeležili našega dogodka.

Prvo soboto v juniju bomo člani Rotaract kluba Maribor organizirali tokrat že 5. tradicionalni Festival palačink. Člani bomo na Trgu Svobode v Mariboru za vse sladokusce pekli slastne palačinke in se preizkusili v svojih kulinaričnih sposobnostih. Festival bo v duhu dobrodelnosti, saj bomo v zameno za palačinko, zbirali prostovoljne prispevke za štipendiste Fundacije LeonaŠtuklja, ki se vsako leto podarijo nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja