AED na pobudo RAC tudi na Graški Gori

V nedeljo, 2. decembra 2018 je na Izletniški kmetiji Plazl na Graški Gori potekala predaja in namestitev AED – avtomatskega eksternega defibrilatorja. Obenem je Koronarni klub iz Mežiške doline pripravil predavanje o temeljnih postopkih oživljanja in praktično usposabljanje uporabe AED.

Nakup aparata AED, ki v primeru zastoja srca rešuje življenja, sta financirala Rotaract kluba iz Slovenj Gradca in Velenja pod okriljem botrskih Rotary klubov. Člani omenjenih Rotaract klubov smo v juniju 2018 organizirali prohekt »SUP’er v poletje«, v okviru katerega je potekalo supanje na Velenjskem jezeru. Na lepo obiskanem dogodku smo zbrali prva sredstva za pokritje stroškov nakupa AED. Finančno pa so projekt podprle tudi vse tri občine, katerih tromejo predstavlja Graška Gora – Slovenj Gradec, Mislinja in Velenje. Vsem se za izkazano pomoč lepo zahvaljujemo.

Na dogodku, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Graška Gora, se je zbralo veliko število domačinov, ki so lahko na lutkah praktično preizkusili, kako pristopiti človeku, ki je doživel zastoj srca in potrebuje temeljne postopke oživljanja. Kljub temu, da si vsi želimo, da se naprava ne bi nikoli potrebovala, je pomembno, da jo v primeru morebitnega zastoja srca imamo na dosegu, predvsem pa, da si jo upamo uporabiti.

V imenu vseh sodelujočih Valentina Vošner, predsednica Rotaract Slovenj Gradec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja