Rotaract klub Ptuj

S petnajstimi aktivnimi člani in enim članstvom v mirovanju, se Ptujčani ponašamo s številnimi projekti in dogodki, ki smo jih zasnovali in izvedli v preteklih rotarijskih letih, v letu 2019 pa bomo obeležili tudi petletno obletnico vstopa v rotarijsko družino.

V rotarijskem letu 2018/2019 smo v klub sprejeli novi članici, za nami pa so tudi že številni dogodki in projekti kot so: sodelovanje v Slovenia trip/The Sunny Side of The Alps Camp in Očistimo Slovenijo ter organizacija dogodkov: »Dobrodelni kostanjev piknik«, sodelovanje z botrskim klubom Rotary club Ptuj v božično-novoletnem projektu »Podravje na moji dlani – božično darilo na vsaki dlani« ter skupna izvedba in organizacija projekta »Dobrodelna božična stojnica« z Leo Klubom Ptuj s katerim smo zbirali sredstva za nakup higiensko prehrambenih paketov in božičnih daril za otroke s katerimi smo obdarili več kot 80 socialno ogroženih družin, več kot 100 otrok pa je prejelo tudi individualna božična darila.

Zraven že omenjenih projektov pa smo še posebej ponosni na novonastali dogodek »Kostanjev piknik« s katerim smo se želeli pokloniti naravi, ptujskemu okolju in tamkajšnjim prebivalcem. V pripravah na dogodek smo člani kluba v namene dogodka namenili svoje prostočasne jesenske dni ter se odpravili v gozdove Haloz in širšega ptujskega okolja in pridno poiskali in nabrali kar 50 kilogramov kostanjev katere smo s skupnimi močmi na prizorišču dogodka pripravili, spekli in ponudili obiskovalcem bara Ranca Ptuj ter Ptujskega jezera. Dogodek nas je kot številni poprej, ponovno povezal v celoto v kateri je prav vsak član kluba deloval kot član Rotaract družine.

Da smo Ptujčani neustavljivi priča tudi to, da kljub že izvedenim dogodkom in projektom z veseljem stremimo k prihajajočim dogodkom in projektom kot so: Rotaract fašenk, Čebelje Oaze, Velikonočna sreča ter Slovenia trip, zagotovo pa nas vse našteto ne bo ustavilo, da pred koncem rotarijskega leta 2018/2019 ustvarimo še kaj novega.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja