AKSON RAC PORTOROŽ-KOPER

ROTARACT KLUB MILLENNIUM

Rotaract  klub Millennium, ali kot še nedolgo tega Koper-Portorož, je edini Obalni klub in tako v svojih vrstah združuje mlade iz vseh obmorskih občin. Klub počasi a vztrajno pridobiva nove člane, ki jih družita močna povezanost in predvsem skupni cilj – biti aktivni, pomagati, delati dobro, narediti nekaj več. Člani se zavedamo, da smo skupaj močnejši in pokončno ter s trdnim korakom stopamo naproti cilju, ki smo si ga zastavili. Na naši poti so »podvigi« zaenkrat skromnejši, pa vendar ni v takem poslanstvu noben premajhen. Že pregovor pravi, da je v slogi moč, z našo željo in vizijo pa je uspeh zagotovljen. Veselimo se projektov, ki nas še čakajo, novih poznanstev, ki jih bomo še navezali, še bolj pa se veselimo vsega dobrega, kar še lahko ponudimo.

ROTARY KAMP ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI

Naš klub že od svoje ustanovitve dalje podpira projekt Rotary kamp za otroke s posebnimi potrebami, ki je je projekt našega botrskega kluba iz Kopra in Rotary kluba iz Milj (Muggia), mi pa smo ga vzeli tudi za (vsaj malo) svojega. Gre za enotedenske počitnice, namenjene rehabilitaciji otrok s posebnimi potrebami iz Slovenije in sosednjih držav. Poleg vseh potrebnih terapevtskih delavnic jim želimo omogočiti tudi brezskrbne počitnice in zabavo, kar si zasluži vsak otrok. Najmanj, kar jim lahko ponudimo je naš čas, naša dobra volja in pomoč, saj v zameno vedno dobimo še več – tople nasmehe in objeme ter pristno otroško veselje.

POLNA ŠOLSKA TORBA

Omenili bi radi še projekt Polna šolska torba, ki smo ga prvič izpeljali v letu 2017, sedaj pa lahko rečemo, da je postal že tradicionalen. Namen tega projekta je pomagati otrokom iz socialno ogroženih družin, katerih starši si ne morejo privoščiti nakupa šolskih potrebščin, financiranja izletov, šole v naravi in podobnih s šolo povezanih stroškov. Veliko je otrok, ki na prvi šolski dan v razred zakorakajo s praznimi nahrbtniki, pa vendar so ustrezni pripomočki predpogoj, da od pouka odnesejo največ. Projekt smo zasnovali tako, da staršem teh otrok vsaj malo olajšamo finančni zalogaj, ki ga zanje predstavlja šola in priskrbimo vse šolske potrebščine, ki jih potrebujejo. Naš naslednji cilj je ta projekt razširiti, in sicer tako, da bi lahko pomagali več otrokom in na več osnovnih šolah. Dolgoročno pa smo si zastavili zajeti vse Obalne občine. Otroci, ki v šolo vstopijo s širokimi nasmehi in željni znanja, so največja zahvala in hkrati spodbuda, ki nas žene naprej.

KENIJA 2020

Kenija 2020 je humanitarno-medicinska odprava, ki bo delovala v Keniji, natančneje v vasici Majiwi na jugozahodu države. Štirje člani odprave potrebujejo sredstva za nakup sanitetnega materiala, medicinskih pripomočkov, zdravil ter za financiranje drugih povezanih stroškov. Naši dosedanji projekti so se umeščali v lokalno okolje, tokrat pa smo se odločili narediti korak dlje, stopiti izven meja, tako dobesedno kot metaforično. Sredstva za pomoč mladi odpravi bomo zbirali z različnimi dogodki, na katere ste seveda vabljeni in boste o njih tudi sproti obveščeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja